top of page

Waxen

Waxen, de effectiefste methode voor een haarvrije huid!

Waxen is de oudste, natuurlijkste en meest effectieve vorm van ontharen. Door regelmatig te waxen (tussen de 3 en 6 weken) worden de haartjes dunner en zachter. Ook duurt het langer voordat deze weer terug groeien. Op sommige plaatsen komen haartjes bij consequent en regelmatig waxen zelfs helemaal niet meer terug.

Hoe werkt het?

De wax van LYCON Precision waxing is lauwwarm, zacht, heerlijk geurend en vooral heel flexibel. deze wordt in een dun laagje op de te ontharen lichaamsdelen aangebracht. De hoogwaardige textuur en unieke samenstelling van de LYCON waxen hecht alleen aan de haartjes en dus niet aan uw huid. In een paar seconden omsluit de wax alle haartjes en vormt een stevig maar flexibel laagje, dat vervolgens op een zeer snelle en vrijwel pijnloze manier wordt verwijderd.

Langdurig haarvij, zónder stoppels, ingegroeide haartjes of huidirritaties.

Gemiddeld genomen blijven de haartjes na het waxen met LYCON tussen de 3 en 6 weken weg. In de tussentijd zijn er geen hinderlijke stoppels, huidirritaties of ingegroeide haartjes. Waxen met LYCON zorgt dus voor een langdurig haarvrije en vooral zachte huid, iets dat u met scheren of epileren niet bereikt.

Tips vóór en na de LYCON waxbehandelingen:

- Neem wanneer u echt uitzonderlijk gevoelig bent voor pijn circa 30 minuten vóór de                         behandeling één paracetemol tablet. 

- Laat u met regelmaat waxen, voor een optimaal, langdurig glad en haarvrij reultaat.

- Kom afhankelijk van uw persoonlijke haargroeisnelheid na 3 tot 6 weken na uw vorige afspraak       terug; uw haar dient dan ten minste 2 mm lang te zijn.

- Scrub uw huid vanaf 1 week na de behandeling 3 keer per week om deze zacht en glad te houden     en om ingroeiende haartjes te helpen voorkomen.

Indien u gevoelig bent voor het ingroeien van haartjes of snel last heeft van pukkeltjes op bijvoorbeeld de          bovenlip. Gebruik vanaf de eerste dag na uw waxbehandeling de LYCON ingrown-X-it crème.

Liever niet doen, de eerste 24 uur na uw LYCON waxbehandeling:

- Neem geen heet bad of te hete douche.

- Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen.

- Ga niet naar de sauna.

- Blijf uit het zwembad én uit de zee.

- Draag geen geparfumeerde producten op de huid.

- Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers als deze niet perfect schoon zijn; lege                 haarfollikels (haarzakjes) zijn namelijk gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën.

- Gebruik geen zelfbruinende crèmes of crèmes met vette oliën.

bottom of page