Brazilian wax

Wat is een Brazilian wax?

Brazilian wax is het waxen van de intieme lichaamsdelen. Hieronder vallen de schaamstreek en de bilnaad.

     Er bestaat ook een Brazilian wax voor mannen, dit noemt met Boyzilian. Deze behandeling                           wordt niet uitgevoerd bij Schoonheidssalon van Dam.

De eerste keer Brazilian wax, wat moet u weten?

Voor vele dingen is de eerste keer spannend, zo ook voor de brazilian wax. Om u wat beter voor te kunnen bereiden op uw eerste keer, heb ik hieronder wat tips & tricks voor u.

 1. Zet uw schaamte opzij.
  Het ontharen van uw schaamstreek is mijn werk. Het enige waar ik naar kijk zijn de haartjes rond de schaamstreek en die moeten weg!

 2. Laat de (gedachte) aan pijn u niet tegenhouden.
  Waxen is zeker niet pijnloos! Wel wordt het minder pijnlijk. De eerste keer waxen worden er namelijk haren en wortels verwijderd, wortels die al lange tijd in de huid zitten doordat u hiervoor de haren waarschijnlijk altijd heeft geschoren. De haren die al lange tijd in de huid zitten zijn erg sterk waardoor de behandeling de eerste keer zeker niet pijnloos is. Na de eerste keer waxen zijn de wortels niet meer sterk, mits u tussen de waxbehandelingen door gaat scheren, daardoor wordt de behandeling minder pijnlijk.

 3. Niet scheren of knippen.
  Als u de haartjes voor uw waxbehandeling te kort maakt, kan ik niet alle haren verwijderen tijdens het waxen. Mochten de haartjes te lang zijn, dan kunnen we dit tijdens uw waxbehandeling regelen. Wel raden wij het aan om de dag voor uw waxbehandeling uw huid te scrubben met een scrub op suikerbasis, zo komen de haartjes los op de huid te liggen en gaan ze makkelijker mee.

 4. Probeer te ontspannen.
  Probeer tijdens uw behandeling op uw ademhaling te letten. Dit helpt u te ontspannen.

 5. Draag geen strakke kleding.
  Draag geen strakke kleding naar uw waxafspraak. Draag in ieder geval een katoenen onderbroek zonder kanten randjes, deze zorgen voor irritatie.

 6. Sportschool, zonnebank of sauna.
  Sportschool, heel goed als u zweet, maar niet binnen 24 uur na uw waxbehandeling. Zweet is van zichzelf erg zout en als dat op de net gewaxte huid komt is dat niet erg prettig.
  Sauna, omdat je huid openstaat na een waxbehandeling raden wij een saunabezoek af. U moet er niet aan denken, al die bacteriën.
  Zonnebank of zonnen, bij een waxbehandeling worden ook dode huidcellen verwijderd. Daardoor is de kans op verbranding door de zonnebank of zonnestralen erg groot.